När du har jobbat hela året längtar du säkert efter lite ledighet tillsammans med familj och vänner. Detta är något som alla har rätt till som anställda i Sverige. Här brukar då de flesta ha två olika val att göra. Det är att välja att semestra i Sverige, eller så faller valet på en utlandssemester med resor och allt vad det innebär. Något som brukar falla in i kombination med det valet är också vilken tid på året du väljer att ta ut din semester. När det är semester i Sverige som gäller brukar den största delen av semesterdagarna tas ut under sommaren och vid utlandssemester brukar den större delen tas ut under den kallare perioden av året.

Det finns dock massor av olika saker som du kan hitta på om du väljer att ta din semester i Sverige. Här kommer det alltid att finnas något för alla. När du är kultur och historiskt intresserad kommer det alltid att finnas en plats som du ännu inte har besökt. Är det bad och sol som gäller finns det alltid vackra och trivsamma stränder på många platser i Sverige och vill du ta din semester under den kalla delen av året finns det gott om möjligheter till vintersporter i de norra delarna av landet.

På denna sida får du läsa om anledningar och skillnader till att semestra i Sverige istället för utomlands samt få mycket information om hur det är att ta din semester i Sverige.

Välkommen att ta del av informationen i alla artiklar och texter på denna sida.