Överleva hösten

Sommaren är tyvärr över och hösten närmar sig med stormsteg. De flesta av oss är tillbaka på jobbet. De första dagarna är trevliga men sedan kommer höst ångesten. Man saknar att inte sätta klockan på 06:00 och stressa till bussen. Men de är inte bara trevligheterna från sommaren man saknar. De är också ett stort hål i plånboken för de allra flesta. I Sverige är man extra duktiga på att släppa loss helt under sommaren. “De spelar ingen roll vad de kostar, det är semester” är ett vanlig citat från alla svenska semesterfirare. Nu gäller de att inte stoppa huvudet i sanden utan istället ta ansvar och lösa ekonomiska bekymmer från sommaren. Den där extra utekvällen skall nu betalas och med ränta om lån har tagits.

Bra saker att göra direkt efter semestern

  • Öppna all post
  • Betala räkningar
  • Vattna blommor
  • Gå till jobbet
  • En syn runt huset så att allt ser bra ut

Att betala alla räkningar är det viktigaste man måste göra. Alla räkningar ska alltid betalas senast på förfallodatum. Om pengarna inte riktigt räcker till gäller de att få tag i pengar istället. Om man saknar en mindre summa kan man ta ett snabblån. På låna2000.nu är de specialister på att låna 2000 kr. De jämför och hittar lånen som passar situationen bäst. Ett annat bra tips för att få tag i pengar snabbt är att sälja saker. Man kan sälja sin tv på blocket och få pengar snabbt. De går också att fråga en släkting eller nära vän. Personer i sin närhet är mer benägna att hjälpa till än man tror.

De går också att ringa upp företaget och fråga om några extra dagars betalningstid. En del företag gör detta men en del inte. De skadar aldrig att prova.

stressad ekonomi