Semester

Det är idag redan 12:e september 2016. Sommaren har gått så fort. Vädret har verkligen inte varit på vår sida under denna sommaren. Enligt SMHI så är medeltemperaturen i juli i mitten av Sverige endast 15 grader. Det låter lite väl kallt men man måste ta i beaktning att hela dygnet räknas in. Då är natten några grader kallare än 15 grader. Dagen är också ganska månger fler grader än medeltemperaturen. Men medeltemperaturen är ändå ett bra mått på hur varmt eller kallt en månad har varit. Visste ni att augusti i snitt har högre tempratur än juli? Då frågar man sig varför alla semestrar i juli.

Semester i juli

Det är oftast dyrast att ta semester i juli. Men många arbetare har inte möjlighet att välja när man ska ta ut sin semester. Det blir oftast att alla arbetare skall ha fyra veckors semester tillsammans. Det är mycket dumt av flera anledningar. Det uppenbara är att man inte själv kan välja att ha hela sin semester i den varmaste månaden augusti. Man tvingas istället semestra under den regninga månaden juli. Men den största nackdelen är att alla andra människor har semester samma veckor som dig. De trissar upp priserna rejält. De gör att många arbetare inte alltid har råd att åka iväg på semestern man velat. Många har barn och tvingas att låna 1000 direkt för att ha råd med en övernattning på något vandrarhem vid en utflykt. Vi tycker det är tråkigt med arbetare som behöver semestern som mest, tvingas att belåna sig för att ha råd med en natt på ett vandrarhem. Priserna triggas upp av tjänstemännen som åker på alla sina aktiviteter.

Vi hoppas att du lyckas förhandla din egna semester med din chef. Se till att komma in förberedd till lönemötet. Det kanske är viktigare att förhandla om semestern än lönen. Som sagt, om du har semester på rätt tid kan du spara tusenlappar!

ruin-457475_640